نکات ضروری برای نگهداری و استفاده از کامپیوتر و لپ تاپ

  1.  کیس کامپیوتر و لپ تاپ ( و همچنین مانیتور ) باید همواره روی یک میز ترجیحا چوبی با ارتفاع معمولی و مناسب ( یا استاندارد ) قرارداشته باشد و قرار دادن کیس کامپیوتر و لپ تاپ روی زمین یا فرش و موکت قطعا صدمات جدی به آنها وارد خواهد ساخت!
  2.  دوشاخه ی برق کامپیوتر ( و مانیتور ) باید همواره به پریزی متصل شود که از سلامت آن مطمئن باشیم.
    توجه شود که هم کابل برق کامپیوتر و هم اتصالات پریزها از جمله پریزهای سه راهی و چهارراهی ها پس از سالهای متمادی استفاده، فرسوده می شوند و باید بررسی شوند.
    بازدید سه راهی و چهاراهی ها و تبدیل های برق بلحاظ سست شدن اتصالات و سولفاته شدن اتصالات پس از هر چند مدت ضروری ست و بهتر است ضمن جدا کردن اتصالات از برق شهر، آنها را با اسپری کنتاکت شور تمیز کرد!
    اساسا بخش قابل توجهی از خرابی ی لوازم خانگی و نیز کامپیوتر و لپ تاپ بدلیل ضعیف بودن یا اشکال در اتصالات برق شامل پریزهای اصلی ی ساختمان و دو شاخه ها و پریزهای سه راهی و مشابه و تبدیل ها می باشد و بهتر است دوشاخه رابط های برق فاقد استاندارد با دوشاخه های نو و با کیفیت جایگزین شوند توضیح اینکه بدلیل پرس کردن سیم برق به پین های دوشاخه در تولیدی های متفرقه، این نوع اتصالات بصورت طبیعی پس از چند سال، سست و اصطلاحا اهمی می شوند که عامل مهمی در بی ثباتی ی ولتاژ برق مصرفی دستگاههای برقی و مشخصا خرابی ی دستگاههای برقی و حتی اختلال در جریان برق سیم کشی ساختمان بحساب می آیند که این اشکال در کامپیوتر بعنوان عامل درجه اول در خراب شدن منبع تغذیه ( یا پاورساپلای ) کامپیوتر و در درجه ی بعد موجب خرابی و صدمه دیدن هارددیسک می شود!
  3. از قرار دادن کامپیوتر در معرض هوای کولرهای خصوصا آبی و نیز نزدیک به بخاری و فن کوئل و پنکه و نیز کنار پنجره و در معرض نور آفتاب پرهیز شود!
  4.  کابل های برق و سایر کابل های کامپیوتر و مانیتور باید از طریق بست های کمربندی و یا نخ های ضخیم جمع شده و از پراکندگی و رهاشدن آنها جلوگیری شود!
  5.  برقراری ی جریان هوا در کیس های کامپیوتر معمولی ( غیر از کیس های دارای سیستم خنک کننده از نوع سرمایشی ) یکی از مهمترین موضوعات در نگهداری کامپیوتر بحساب می آید طوریکه حتما لازم است هر کیس دارای یک یا دو فن دمنده به سمت داخل کیس باشد تا فن منبع تغذیه ی کامپیوتر بتواند براحتی هوای گرم تولید شده در داخل کیس ازجمله گرمای تولید شده در منبع تغذیه را به بیرون هدایت کند تا همواره دمای داخل کیس در حد مجاز باقی بماند!
    تعداد زیادی از کیس ها، فاقد فن هایی هستند که هوا را به داخل کیس بدمد و این موضوع، موجب سخت شدن شرایط کار فن منبع تغذیه ی کامپیوتر و سخت افزار کامپیوتر می شود و کامپیوتر را بشدت آسیب پذیر و همچنین سرعت کار کامپیوتر و راندمان آن را بشدت کاهش می دهد!
  6.  لازم است هرچند ماه یک بار ( البته بستگی به شرایط محیط دارد ) بوسیله ی پمپ باد یا دمنده های قوی یا در صورت دسترس نبودن این وسایل توسط سشوار در حالت سرد و دوربالا، گرد و خاک انباشته شده در داخل کیس و روی هیت سینک CPU و سطح مادربورد و خصوصا گرد و خاک انباشته شده در داخل منبع تغذیه خارج شود!
  7.  چنانچه هر یک از فن های کامپیوتر صدا می دهد یا چنانچه متوجه کندی ی حرکت آنها یا توقف چرخش آنها می شوید نسبت به تعویض ( یا تعمیر ) آنها اقدام کنید!
    دقت کنید هوای خارج شده از منبع تغذیه ی کامپیوتر نباید گرم ( و خصوصا زیاد گرم ) باشد بلکه بصورت منطقی باید هوای نسبتا خنک از طریق فن منبع تغذیه به بیرون هدایت شود که در غیر اینصورت می تواند نشانه ی از کارافتان فن منبع تغذیه یا اشکال اساسی در سخت افزار کامپیوتر باشد که این موضوع اصلا نشانه ی خوبی برای کارکرد و حفظ سلامت و نگهداری از کامپیوتر نیست!
    موضوع قابل ذکر دیگر در اینجا عبارت از این مطلب می شود که بازگذاشتن درب کیس بمنظور خنک شدن قطعات داخلی ی کامپیوتر کاری اشتباه است که بتنهایی می تواند موجبات از بین رفتن جریان هوا ( یا گردش هوا ) در محیط داخلی کیس و نتیجتا داغ شدن بیش از حد قطعات و خرابی ی آنها ناشی از افزایش دمای فضای داخل کیس را فراهم آورد!
  8.  دوره ی استفاده از هارددیسکهای HDD خاتمه یافته و برای ازجمله افزایش سرعت و راندمان کامپیوتر باید آنها را حداقل با نوع SSD جایگزین کرد!
  9.  کند شدن سرعت کامپیوتر و همچنین طولانی شدن زمان یا تاخیر در چاپ توسط چاپگر می تواند دلایل متعدد داشته باشد اما بطور پیش فرض ضمن رعایت نکات بندهای بالا لازم است حدودا هر ۱۰۰ ساعت استفاده از کامپیوتر نسبت به پاکسازی ی History مرورگرها اقدام شود ( ترجیحا با انتخاب حالت All Time یا Everything در مرورگرهای مختلف )!
    دقت کنید بیشترین مرورگرهای مورد استفاده ی کاربران اینترنت از نوعFirefox و یا کروم می باشند اما در مجموع همه ی مرورگرها بطور پیش فرض دارای امکان حذف تاریخچه یا History می باشند.
  10. برای افزایش سرعت و راندمان کامپیوتر می توان از انواع برنامه های Cleaner بمنظور حذف فایل های اضافی و نیز حذف فایل های موقتی از نوع غیرضروری بر روی هارددیسک استفاده کرد و همچنین برای افزایش سرعت دسترسی به فایلها و کاهش مراجعه به هاردیسک و کاهش اصطهلاک هارددیسک می توان از برنامه های یکپارچه سازی فضای هارددیسک و مرتب سازی ی فایلها بهره برد!
    نسخه های رایگان ( یا سبک ) این نوع برنامه ها را می توان از اینترنت دانلود کرد که بصورت اتوماتیک بدون حذف فایلهای ضروری نسبت به پاکسازی ی فضای هارددیسک و نیز بمنظور یکپارچه سازی ی فضای هارددیسک و نیز مرتب کردن فایلها اقدام می کنند !
  11. همواره فایل های شخصی تان را که در جریان کار با کامپیوتر ایجاد یا ویرایش می کنید، در فضای یک هارددیسک مجزا یا فلش دیسک یا حداقل در یک پارتیشن غیر از پارتیشن سیستم عامل ذخیره و نگهداری کنید.
  12. تهیه فایل پشتیبان ( یا بک آپ ) از داده های ذخیره شده روی کامپیوتر امری کاملا ضروری ست . . .
    دقت کنید که شما می توانید هم از فایلهای شخصی ی خود و هم از یک فولدر و یا کل سیستم عامل و هم از کل فضای یک پارتیشن و هم از کل فضای یک هارددیسک، فایل پشتیبان تهیه کنید تا در مواقع ضروری و اضطراری برای بازیابی و نیز برای انتقال اطلاعات و نیز تکثیر هارددیسک از آنها بهره ببرید گرچه برای تهیه فایل پشتیبان از سیستم عامل و پارتیشن و هارددیسک ( معمولا / ترجیحا / ضرورتا ) نیاز به نرم افزارهای اختصاصی و تخصصی خواهید داشت!
  13. دقت نمایید بک آپ گرفتن از سیستم عامل ( منظور در اینجا ویندوز می باشد ) بر روی یک فلش دیسک بلافاصله پس از نصب، توسط نرم افزارهای بک آپ گیری و ریکاوری ( یا بازیابی ی آن ) در دوره های زمانی ی مشخص می تواند همواره شما را در داشتن یک سیستم عامل سالم و مطمئن و امن تر یاری رساند!
  14. DVD رایتر کامپیوتر نباید برای مدت بیش از یک هفته بدون استفاده باقی بماند بنابراین حتی قراردادن یک دیسک DVD در داخل درایو در هر چند روز یکبار می تواند از تبعات بیکار ماندن قطعات DVD رایتر پیشگیری نماید!
  15. استفاده از اتصالات برق ارت دار ( و در واقع برخوردار بودن از جریان برق و سیمکشی دارای ارت ) خصوصا در محیط های که دارای کفپوش از نوع پارکت یا انواع مشابه، برای همه ی لوازم برقی نوعا لازم و ضروری ست ( گرچه ابتدائا عنوان شد که استفاده از کامپیوتر در فضاهای دارای فرش و موکت، امری کاملا اشتباه است ازجمله بدلیل ایجاد الکتریسیته ی ساکن و نیز خصوصا بدلیل انتشار پرزهای فرش و موکت بهمراه گرد و خاک فراوان در محیط خصوصا در زمان استفاده از جارو برقی )
  16. قطعات یا تجهیزات بدون استفاده یا از رده خارج شده و غیر ضروری را از داخل کیس خارج تا فضای گردش هوای داخل کیس و نیز امکان دسترسی به سایر بخش های داخل کیس، افزایش یابد!
  17. با اطمینان عنوان می کنم که عدم توجه به موضوعات ظاهرا ساده که در برخی بندهای این نوشته به آنها اشاره شد عامل بیشترین صدماتی ست که به کامپیوتر و مانیتور وارد می شود!
  18. کاهش سرعت اینترنت بر روی کامپیوتر موضوعی نسبتا عمومی ست که در مورد اینترنت از نوع ADSL ازجمله می توان به اشکال در خط تلفن از محل تحویل سر زوج سیم تلفن به مشترک تا مودم و نیز فیش و سوکت های مربوطه اشاره کرد که لازم است از سلامت آن مطمئن شد ضمن اینکه هرقدر سیم خط تلفن در داخل ساختمان نسبت به جریان القایی ی خطوط برق بیشتر محافظت شده باشد ( با رعایت فاصله ی مناسب یا سیم کشی از مسیر مجزا یا استفاده از کابل تلفن ارت دار ) می توان اینترنت با سرعت بیشتری داشت گرچه استفاده از اسپری کنتاکت شور برای تمیز کردن اتصالاتی نظیر فیش و سوکت تلفن می تواند اشکالات ناشی از کثیف شدن اتصالات را مرتفع سازد و نکته ی دیگر استفاده از برنامه ها ( یا نرم افزارهایی ) نظیر DNS Jumper می باشد که می تواند با انتخاب مناسب ترین DNS کمک قابل توجهی به افزایش سرعت اینترنت کاربر داشته باشد که برای انواع اتصال اینترنت جوابگوست !